Nieuws

"In het design vallen de elegante lijnen direct op."

Beaver Picnic met 2x Vetus VF5

Vetus

Met haar lengte van 9 meter is de Beaver Picnic Launch het topmodel van de Beaver vloot. Het jacht maakt indruk door zijn uiterlijk, veelzijdigheid en luxe. Een modern en klassiek design dat met Nederlands vakmanschap wordt gebouwd.

In dit geval is ze uitgevoerd met twee VF5220. 220 pk op as van 35 mm en een schroef aan van 14”x20”. Een “overvierkante” schroef die wij niet gewend zijn, maar juist heel geschikt voor echte snelvarende jachten. Met een reductie van 1,56 draaien de schroeven met een snelheid van 2400 toeren per minuut. Dit geeft het 2900 kg wegende mahoniehouten jacht een topsnelheid van 68 km/h.

Een hele indrukwekkende snelheid, aldus de vier opvarende. Robert-Jan Diepenbroek van de werf en zijn vrouw zijn er 1/2 jaar van ‘’s ochtends vroeg tot ’’s avonds laat aan bezig geweest en vandaag was het grote moment… de proefvaart.

Na het wisselen van de SB motor en wat onvolkomenheden van de nieuwe SB motor weg gewerkt te hebben en beide motoren op elkaar afgestemd te hebben konden we ze aan en test onderwerpen. Met Robert-Jan achter het roer, zijn wederhelft Nicole voorin die het geheel overzag, Jerry achter de laptop en Vincent in de motor ruimte scheerden we met 68 km/h uur “over” de vaart langs het “Hollandse Hout”. Proefvaart geslaagd, klant tevreden.

“Het is een jacht waar deze motoren met de juiste aandrijving in hun element zijn” Aldus Jerry en Vincent.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Het schip biedt een combinatie van fraai design en ongegeneerd goede vaareigenschappen.