Nieuws

"In het design vallen de elegante lijnen direct op."

Beaver Hybride

Beaver Hybride - VieNeeJa

De eerste Beaver met Hybride aandrijving is in augustus 2012 te water gegaan. De hybride aandrijving bestaat uit een Vetus VF5.250E turbo diesel motor met een vermogen van 250 pk en een Mastervolt DriveMaster Ultra met een vermogen van 7.5 kW. Als de diesel in z’n vrij staat drijft de E-motor de schroefas aan, maar als de diesel wordt gebruikt, draait de E-motor mee en laadt deze de batterijen op. De motorcontroller bewaakt dat de batterijen niet ‘overladen’ worden. Om gewicht te besparen is gekozen voor Lithium. De accu’s met zeventien kWh is genoeg voor een middag varen met snelheden tot tien km/u. Vaar je rustiger kun je een hele dag genieten van het elektrisch varen.

hybride_vnj
drivemaster-35-kw-200
vf5_220_250_Bobtail

De compact vijf cilinder ligt onder de achterbank van de kuip. Een stalen frame is de fundatie voor beide motoren en heeft ook het stuw-druklager in zich. Direct achter de elektrisch bediende keerkoppeling en de homokineet zorgen een drietal poelies voor de overbrenging van de elektromotor.
DriveMaster Ultra A-synchrone systemen zijn het summum in elektrisch varen, de systemen zijn speciaal ontworpen voor toepassingen waarbij vermogen en betrouwbaarheid onder alle omstandigheden belangrijk is.
Vetus dieselmotoren zijn ontworpen voor zowel plezier- en beroepsvaart. Een ruime keus aan varianten wordt aangeboden om aan elke specifieke eis te voldoen.

Met de dieselmotor wordt een snelheid van 53km/h gehaald en met de elektromotor een top snelheid van ongeveer 10 km/h. De Hybride kan fluister stil van 0 tot 10 km/h varen, afhankelijk van de snelheid hebben de accu’s genoeg capaciteit voor een middag rustig en stil varen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Het schip biedt een combinatie van fraai design en ongegeneerd goede vaareigenschappen.